Στο πλευρό του μικρού Ανδρέα που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή – Η έκκληση της μητέρας του

03.08.2020



Ένας ακόμη μικρός μαχητής της ζωής χρειάζεται τη στήριξη και την αγκαλιά της κυπριακής κοινωνίας. Ο μικρός Ανδρέας, σε ηλικία μόλις 18 μηνών, καλείται να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, σε ένα αγώνα για το κυριότερο αγαθό.

Ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο μικρός διαγνώσθηκε με απλασία μυελού των οστών, με την εισαγωγή του στο Μακάριο νοσοκομείο, εν μέσω πανδημίας, όπως δηλώνει αποκλειστικά στο OMEGA η μητέρα του, να γίνεται άμεσα.

«Εκεί του έκαναν χειρουργεία όπου έγιναν παρακεντήσεις στο μυελό. Μπήκε αρκετές φορές χειρουργεία λόγω της ηλικίας του ήταν πολύ λεπτές οι φλέβες και χρειάστηκε να μπει χειρουργείο για να παίρνει τους ορούς».

Ένα μήνα αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη Γερμανία για μεταμόσχευση. Εκεί ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας καθώς εν μέσω πανδημίας, η μάχη για εξεύρεση συμβατού δότη ήταν ακόμη μεγαλύτερη με την κατάσταση του μικρού να χειροτερεύει, ωστόσο, τρεις μήνες υποβλήθηκε εν τέλει σε χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση. Αναγκαία, πλέον, είναι η παραμονή του στο γερμανικό νοσοκομείο, μέχρις ότου η θεραπεία του στεφθεί με επιτυχία.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τη θεραπεία. Όχι όμως και τα έξοδα διαμονής, με την οικογένεια να χρειάζεται τη βοήθεια μας, καθώς και οι δύο γονείς δεν εργάζονται, ώστε να βρίσκονται δίπλα στο παιδί τους.

«Η διαμονή η διατροφή όλα στη Γερμανία είναι 2,500 περίπου τον μήνα. Είναι δύσκολα και μαζί με το ενοίκιο γιατί αν βγει το μωρό από το νοσοκομείο θα πρέπει να μείνουμε άλλο τόσο καιρό στη Γερμανία να πηγαινοερχόμαστε στο νοσοκομείο να σιγουρευτούμε 100% ότι όλα είναι καλά και μετά να επιστρέψουμε στην Κύπρο. Είμαι και έγκυος, σε δύο βδομάδες θα υποδεχτούμε το νέο μέλος της οικογένειας. Μακάρι όλος ο κόσμος να γίνει δότης και να προσφέρει ζωή σε άτομα που το χρειάζονται γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που χρειάζεται το δότη του», πρόσθεσε η μητέρα του.

Για ενίσχυση του αγώνα που δίνει ο μικρός Ανδρέας και η οικογένεια του, διενεργείται Παγκύπριος Έρανος και με την άδεια του Υπουργείου Εσωτερικών.  Όλοι μαζί μπορούμε και αυτή τη φορά, ώστε ο μικρός Αντρέας να βγει νικητής.

omegalive.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




899