Με παράλυση και εγκεφαλική αιμορραγία το βρέφος που προσβλήθηκε με κορωνοϊό

07.04.2020



Έχει βαριά εγκεφαλική αιμορραγία, σοβαρή παράλυση καθώς και από σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, το τρίμηνο βρέφος που νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο το οποίο προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Το βρέφος εντοπίστηκε θετικό μετά από εξετάσεις που έγιναν όταν διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στον ιό νοσηλευτής.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλίας μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ανέφερε ότι το βρέφος τοποθετήθηκε από τη στιγμή που γννήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

«Το πλάνο ήταν να μεταφερθεί στην Εντατική Παίδων γιατί δεν μπορεί να πάει στο σπίτι του το παιδί, δεν είναι σε θέση να πάει σπίτι και είναι πολύ πιθανόν να μείνει για πολύ καιρό στο νοσοκομείο, εάν ποτέ τα καταφέρει να πάει σπίτι», σημείωσε.

Ο κύριος Ηλία, ανέφερε πως το βρέφος εντοπίστηκε θετικό στον ιό σε σύνολο τριάντα παιδιών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών.

«Δεν άλλαξε κάτι στη συμπτωματολογία του, μεταφέρθηκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης έως ότου αρνητικοποποιηθεί και θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων για να συνεχίσει τη θεραπεία του».

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου σημείωσε πως όλα τα νεογνά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών θα υποβληθούν εκ νέου σε εξετάσεις. Και απέρριψε τις κατατηγορίες εναντίον της μονάδας νεογνών, αφού όπως είπε λήφθηκαν μέτρα.

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα


656