Συγκλονιστική μαρτυρία του Αντρέα Αυγουστή από Λεμεσό: Τους παρέδωσαν φέρετρο σφραγισμένο με σιλικόνη «Μακάρι να θάψαμε τη μάνα μας και όχι κάποιον άλλο»

04.04.2020



Τους παρέδωσαν ένα φέρετρο σφραγισμένο, κατάκλειστο με σιλικόνη. Και με την αυστηρή σύσταση να μην επιχειρήσει κανείς να το ανοίξει. Και τους είπαν «είναι η μάνα σας»… Η οικογένεια Αυγουστή, συντετριμμένη από το θάνατο της μάνας και σοκαρισμένη από τον τρόπο ταφής, απευθύνει έκκληση στους αρμοδίους για περισσότερο σεβασμό στους νεκρούς και στους δικούς τους ανθρώπους, που τούτες τις μέρες της πανδημίας ο αποχαιρετισμός καθίσταται ακόμα πιο οδυνηρός.

Προπάντων ζητούν κατανόηση σε ένα τόσο ευαίσθητο και ανθρώπινο ζήτημα. Ο Αντρέας Αυγουστή από τη Σαλαμιού, κάτοικος Λεμεσού, περιέγραψε στη «Χ» τη συγκλονιστική ιστορία που έζησε με τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια τους την περασμένη Πέμπτη. «Η μάνα μας, Δέσποινα Αυγουστή, ήταν στο γηροκομείο. Αρρώστησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με πυρετό και δυσκολία στην αναπνοή. Έγινε τεστ για κορονοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα. Η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι δύσκολη. Κι εμείς να μην μπορούμε να τη δούμε, όπως δεν την είχαμε δει ούτε μέρες πριν λόγω της καραντίνας. Έγινε και δεύτερο τεστ για κορονοϊό, πάλι με αποτέλεσμα αρνητικό. Η μάνα μας, δεν τα κατάφερε. Απεβίωσε. Μας ειδοποίησαν από το νοσοκομείο, μεταφέρθηκε σε γραφείο κηδειών. Σε μας παρέδωσαν μια κάσια. Ένα φέρετρο κλειστό και σφραγισμένο με την αυστηρή σύσταση να μην ανοίξει. Καμία ένδειξη πως μέσα ήταν ο δικός μας άνθρωπος…»

Τα πέντε παιδιά, τα εγγόνια και δισέγγονα της Δέσποινας έθαψαν τον άνθρωπό τους χωρίς να μπορούν να τον αποχαιρετήσουν όπως αρμόζει. Και χωρίς να μπορεί ο ένας αδελφός να γείρει στον ώμο της αδελφής του και μαζί να κλάψουν τη μάνα που τους γέννησε. «Τα μέτρα τα κατανοούμε», μας λέει ο Αντρέας. «Και επιβάλλονται». «Ένα δεν καταλαβαίνουμε και απευθυνόμαστε στους αρμοδίους για να μη ζήσουν κι άλλοι αυτό που ζήσαμε εμείς. Ας αφήνουν το πρόσωπο του νεκρού ακάλυπτο να ξέρεις πως είναι ο δικός σου άνθρωπος. Θάψαμε τη μάνα μας και δεν ξέρουμε αν αυτή βάλαμε στον τάφο με τον πατέρα μας», λέει συγκλονισμένος και σοκαρισμένος από αυτό που έζησε, αυτός και τα αδέλφια του.

Μαρία Φράγκου
dialogos.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




1018