Θετικό στον κορωνοϊό το τρίμηνο βρέφος που του μεταδόθηκε ο ιός από τη γιαγιά του

25.03.2020Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει άλλα οκτώ κρούσματα, ενώ επιβεβαιώθηκε και το μικρότερο σε ηλικία κρούσμα, το οποίο είναι το τρίμηνο βρέφος που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο.
 
Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο, Λεόντιο Κωστρίκη, από τα οκτώ νέα κρούσματα, τα δύο επέστρεψαν από το εξωτερικό, τα τέσσερα προέκυψαν από την ιχνηλάτηση των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ για τα άλλα δύο, το ιστορικό τους διερευνάται. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 132, εκ των οποίων τα 69 είναι από ιχνηλάτηση επαφών. Ο κ. Κωστρίκης τόνισε για ακόμη μια φορά, πως ό,τι κτίζουμε σήμερα, θα τα επωφεληθούμε μετά.

Στο νοσοκομείο Αμμοχώστου 17 ασθενείς

Σύμφωνα με τον Δρ. Μάριο Λοΐζου, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται δεκαεπτά ασθενείς δύο εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο.

Πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρία στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αλλά σταθερή.

Ο Δρ. Λοΐζου με τη σειρά του τόνισε πως ο καθένας μπορεί να επηρεαστεί από τον ιό και όλοι πρέπει μα λαμβάνουμε μέτρα.

Όσον αφορά τα τρία κρούσματα, το ιστορικό των οποίων διερευνάται, παρουσίασαν συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι στιγμής ο αριθμός των κρουσμάτων, το  ανέρχεται στα 8.

Θετικό στον κορωνοϊό ένα τρίμηνο βρέφος

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται βρέφος, τριών μηνών, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί με κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος κόλλησε τον ιό από τη γιαγιά του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τον Δρ. Μάριο Λοΐζου, το βρέφος νοσηλεύεται σε καλή κλινική κατάσταση.

reporter.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςΠάρε summerish εμφανίσεις σου στο επόμενο επίπεδο: Το τέλειο styling φορώντας μόνο το ολόσωμο ή το bikini σου.

Υπάρχουν και άλλοι πέντε, νέοι τρόποι να κάνεις styling στην παραλία και στους αποκαλύπτουμε ευθύς. Διάβασε περισσότερα

4 fashion girls του νησιού μας φόρεσαν το hot item του καλοκαιριού! [εικόνες] Διάβασε περισσότερα

Έμιλυ Γιολίτη: Αυτό είναι το αγαπημένο fashion trend της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης (pics) Διάβασε περισσότερα

Δούκισσα, Μπόμπα, Ηλιάνα, Καινούριου: Γιατί επιλέγουν όλες τo συγκεκριμένο χρώμα μαγιό Ποιά είναι τα μυστικά; Διάβασε περισσότερα
261