Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την γκαγκστερική απόπειρα δολοφονίας στην Αγία Νάπα: Δείτε ποιος συνελήφθη;

21.02.2020



Ντόμινο εξελίξεων καταγράφεται στην υπόθεση της τετραπλής απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε καφετέρια στην Αγία Νάπα.
 
Μετά από μαρτυρία που προέκυψε ενώπιον των Αρχών, η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στον 37χρονο ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, με τη σύλληψή του να δημιουργεί τεράστια ερωτήματα. Κι αυτό λόγω του ότι ο Μαμαλικόπουλος ήταν ο εκτελεστής του πενταπλού φονικού, ο οποίος σκότωσε, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, πέντε πρόσωπα. Ωστόσο στόχος ήταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης και ο Μαμαλικόπουλος δεν κατάφερε να τον εξουδετερώσει, πράγμα το οποίο έγινε δύο χρόνια αργότερα, από άλλους εκτελεστές.

Η Αστυνομία εκτιμούσε από τότε ότι οι ηθικοί αυτουργοί τόσο του πενταπλού όσο και του τετραπλού ήταν οι ίδιοι και, μετά την εξέλιξη, αυτή εύλογα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι τελικά το χτύπημα της 16ης Φεβρουαρίου 2020, που είχε στόχο γνωστό επιχειρηματία, δεν ήταν αντίποινα.
 
Οι ανακριτές βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα, ενώ σημειώνεται ότι ο Μαμαλικόπουλος είναι ο υπ’ αριθμόν ένα ισοβίτης, με τη μεγαλύτερη ποινή στην πλάτη του, αφού καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση και 38χρονος, ο οποίος, μπορεί να συνδέθηκε επιστημονικά με το όπλο, εντούτοις, υπάρχουν μαρτυρίες με τις κινήσεις του, τόσο πριν όσο και μετά την απόπειρα φόνου, που τον δένουν με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER, ο 38χρονος είναι γνωστός στην Αστυνομία. Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών και βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο το 2018, το Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε από τις κατηγορίες. Μάλιστα, ο 38χρονος έχει στενή σχέση και με άλλο γνωστό πρόσωπο, το οποίο απασχόλησε την Αστυνομία με πολύκροτη υπόθεση ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε ο πρώτος ύποπτος, στη σκηνή εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν συνολικά 25 κάλυκες φυσιγγίων διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.
 
Ακολούθησε έρευνα στη γύρω περιοχή, όπου εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό αυτόματο πυροβόλο όπλο Μ58, το οποίο βρισκόταν στο τέρμα σκάλας που οδηγεί στον υπόγειο χώρο του Μουσείου «Θάλασσα», σε απόσταση 150 μέτρων από το σημείο της ρίψης των πυροβολισμών.

Οι κινήσεις του δράστη, τόσο κατά την προσέγγιση του στον στόχο όσο και κατά τη διαφυγή του καταγράφηκαν από κλειστά κυκλώματα του καφεστιατορίου και της γύρω περιοχής.
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, μισή περίπου ώρα πριν την εμφάνιση του άνδρα που πυροβόλησε, άγνωστος άντρας πέρασε πεζός έξω από την ίδια καφετέρια μιλούσε στο τηλέφωνο και κοίταζε προς το μέρος των θαμώνων της καφετέριας.
 
Ο άντρας αυτός είχε καλυμμένο το κεφάλι του με φούτερ που φορούσε χαρακτηριστική μαύρη φόρμα με τρεις άσπρες γραμμές κατά μήκος των μανικιών. Στη συγκεκριμένη καφετέρια βρισκόταν συγκεκριμένος επιχειρηματίας ο οποίος καθόταν σε μπροστινό τραπεζάκι κοντά στην είσοδο και ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγη ώρα πριν τη ρίψη των πυροβολισμών.
 
Το αυτόματο πυροβόλο όπλο που εντοπίστηκε στον χώρο του Μουσείου συνδέθηκε βαλλιστικά με τους κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή, ενώ το ίδιο όπλο συνδέθηκε με επιστημονική μαρτυρία με τον 38χρονο ύποπτο.

Πηγή: reporter.com.cy





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2527