Ξυλοφάγου: Η 25χρονη Χριστιάνα Παπακυριακού θα χαρίσει ζωή σε ένα συνάνθρωπο μας

15.02.2020



Η Χριστιάνα Παπακυριακού είναι μια 25χρονη νοσηλεύτρια από την Ξυλοφάγου η οποία με μια απλή πράξη θα δώσει ζωή σε ένα συνάνθρωπο της.

Η ίδια, βρέθηκε συμβατή και αυτό , όπως μας είπε η ίδια, είναι το ωραιότερο δώρο που έκανε ποτέ στη ζωή της.

Μιλώντας σε συνέντευξη στο larnakaonline, δήλωσε τα εξής

 Πότε και πως πήρες την απόφαση να γίνεις δότης;

Πήρα την απόφαση να γίνω δότης μυελού των οστών όταν ήμουν φοιτήτρια στην Πάτρα το 2012 όταν είχα ακούσει ότι ένα παιδάκι έψαχνε δότη και έτσι πήγα και έδωσα δείγμα . Μετά από 7 χρόνια χτύπησε το τηλέφωνο μου από το Καραισκακιο Ίδρυμα και μου είχαν πει ότι είμαι συμβατός δότης μυελού των οστών .

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν σου ανακοινώθηκε πως βρέθηκες συμβατή;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το πίστευα .  Ένιωσα ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο γιατί είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να χαρίσεις ζωή στον συνάνθρωπο σου . Και ένας λόγος παραπάνω είναι ότι βλέπω τι βιώνουν οι ασθενείς στον χώρο εργασίας που είμαι που πραγματικά ο δρόμος αυτών των ατόμων είναι μακρύς .

Πώς η εμπειρία αυτή άλλαξε τη ζωή σου;

Η εμπειρία αυτή που βίωσα ήταν από τις σημαντικότερες της ζωής μου . Ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής το οποίο σου υπενθυμίζει να ζεις , να αγαπάς και να προσφέρεις και ταυτόχρονα να εκτιμάς αυτά που έχεις . Ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσα να κάνω ποτέ σε κάποιο χωρίς αντάλλαγμα και χωρίς κάποιο κόστος . Θεωρώ ότι είναι ευλογία να σου δοθεί αυτή η ευκαιρία να χαρίσεις ζωή σε ένα συνάνθρωπο σου .

Πόσο σημαντική είναι η δωρεά μυελού των οστών για την Κύπρο;

Κάθε χρόνο χιλιάδες ασθενείς διαγιγνώσκονται με καρκίνο του αίματος όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, όπου η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη είναι η καλύτερη επιλογή για τη θεραπεία τους ώστε να σώσουν τη ζωή τους. Όσοι διαθέσιμοι εθελοντές δότες μυελού των οστών και να υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, πολλοί ασθενείς δεν μπορούν να βρουν έναν συμβατό δότη. Ένας ασθενής μπορεί να περιμένει κάποιον σαν εσένα. Θα μπορούσε να είσαι αυτός που θα σώσει μια ζωή.

Πιστεύεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, φοβούνται ή απλώς αδιαφορούν και δεν το κάνουν;

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι ανθρωποι απλά φοβούνται την διαδικασία .Δεν είναι δύσκολη διαδικασία είναι ανεκτή .Και θεωρώ ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την διαδικασία αλλά ότι θα χαρίσουμε ζωή σε ένα συνάνθρωπο μας ο οποίος ελπίζει καθημερινα να μπορεί και αυτός να ζήσει όπως ζούμε και εμείς . Ο καθένας από εμάς ανά πάσα στιγμή στην ζωή του ίσως χρειαστεί κάποιο μόσχευμα .Σκεφτείτε ότι μπορείτε να κάνετε ένα άνθρωπο ευτυχισμένο και το πιο απλό να τον κάνετε να χαμόγελα .

Τί μήνυμα θα ήθελες να δώσεις σε όσους ενδεχομένως διστάζουν να γίνουν δότες;

Γίνε δότης ,γίνε ο ήρωας κάποιου που σε έχει πραγματικά ανάγκη … Δεν είναι δύσκολο με λίγο σάλιο σε μια μπατονέτα. Χάρισε ζωή , χάρισε χαμόγελα .





Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




3081