Ποιοι απειλούσαν με ροζ βίντεο δεσμοφύλακα. Χαμός στις κεντρικές φυλακές. Όσα είπε στους ανακριτές

02.12.2016Στις Κεντρικές φυλακές ως κατάδικος μεταφέρθηκε ο δεσμοφύλακας που καταδικάστηκε σε 15μηνη ποινή για διακίνηση ναρκωτικών εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος ο οποίος ωστόσο έπεσε στη φάκα της Διεύθυνσης που μετά από πληροφορίες τον «τσάκωσε». Η πρώτη καταδίκη διεφθαρμένου δεσμοφύλακα – Διακινούσε ναρκωτικά Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 36χρονος ισχυρίστηκε ότι πριν τη διάπραξη του αδικήματος δεχόταν απειλές και εκβιασμούς από πρώην κατάδικο - βαρυποινίτη προκειμένου να προβεί στην συγκεκριμένη μεταφορά ναρκωτικών. Με τον εν λόγω άτομο είχε γνωριστεί όταν εξέτιε την ποινή του και βρέθηκαν 2- 3 φορές εκτός των φυλακών. Κατά την τελευταία φορά που βρέθηκαν, άτομο του παρουσίασε βίντεο στο κινητό, όπου φαινόταν ο ίδιος γυμνός και να λαμβάνει μέρος σε σεξουαλικές δραστηριότητες. Με εκβιαστικό ύφος του είπε ότι το συγκεκριμένο βίντεο βρισκόταν στην κατοχή και άλλου προσώπου και για να το πάρει πίσω έπρεπε να κάνει τη συγκεκριμένη μεταφορά των ναρκωτικών. Τότε ο δεσμοφύλακας κατάλαβε ότι του «την είχαν στήσει» και τους είπε να του δώσουν χρόνο για να το σκεφτεί ώστε να κερδίσει χρόνο. Όπως ισχυρίστηκε τις τελευταίες 10 ημέρες, πριν τη μεταφορά,  δεχόταν καθημερινά τηλεφωνήματα από αγνώστους αριθμούς και του μιλούσε κάποια γυναίκα, η οποία τον πίεζε να κάνει τη «δουλειά», διαφορετικά θα δημοσίευε το συγκεκριμένο βίντεο στο διαδίκιυο και θα φρόντιζε να περιέλθει και στην κατοχή της μητέρας και της αδελφής του.

 

Είχε διωχθεί πειθαρχικά για χάρη του Κίτα

 

Ο δεσμοφύλακας, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννης Πολυχρόνης, ζούσε καθημερινά μέσα στο άγχος γιατί είχε ξαναπεράσει τα ίδια μερικά χρόνια προηγουμένως όταν διεξήχθη εναντίον του πειθαρχική έρευνα για κάποιο δημοσίευμα σε καθημερινή εφημερίδα για ισχυριζόμενες περιπτύξεις του ιδίου με ισοβίτες. Ο δεσμοφύλακας φοβήθηκε και δέχθηκε να κάνει την εν λόγω μεταφορά. Περαιτέρω, ο κ. Πολύχρονης κατέθεσε το κατηγορητήριο στην πειθαρχική υπόθεση που καταχωρήθηκε εναντίον του Κατηγορουμένου το 2012, καθώς και το αιτιολογημένο κείμενο της ποινής που του επιβλήθηκε στις 15/5/2012 από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Αυτός καταδικάστηκε, κατόπιν παραδοχής, για το ότι στις 17/3/2011 εν ώρα καθήκοντος ενήργησε κατά τρόπο που παραβίαζε τις υποχρεώσεις ίου ως δεσμοφύλακα, δηλαδή ανέπτυξε σχέσεις οικειότητας με τους κρατουμένους, μεταξύ των οποίων ο γνωστός ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας. Δηλαδή εισήλθε με αυτούς στο κελί κράτησης του Αντώνη Κίτα, ο οποίος ενώ αστιευόταν ανεπίτρεπτα μαζί του με κινήσεις, αυτός το ανέχθηκε. Στον Κατηγορούμενο είχε επιβληθεί η ποινή της αυστηρής επίπληξης. Επίσης αναφέρθηκε στο δικαστήριο έπεσε θύμα των εν λόγω επιτήδειων, τα οποία ήταν άτομα του υποκόσμου. Ωστόσο ο δεσμοφύλακας στην κατάθεσή του, που αρχικά ισχυρίστηκε ότι τα ναρκωτικά δεν προορίζονταν για φυλακισμένους, ανέφερε πως δεν ήθελε να πει το όνομα του εν λόγω πρώην καταδίκου επειδή πρόκειται για επικίνδυνο άτομο και κινδυνεύει τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.

ΠΗΓΗ: reporter.com.cyΚάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρςMAD VMA 2022: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και το περιστατικό που αμαύρωσε τη βραδιά

Fashion-εμμονή: Βρήκαμε το crop top που φοράνε όλα τα fashion girls και έγινε ανάρπαστο Διάβασε περισσότερα

Μαντήλι στα μαλλιά: Δες πώς θα φορέσεις το ωραιότερο αξεσουάρ του Καλοκαιριού Διάβασε περισσότερα

Τα fashionable looks της Νόνης Κυπριανού στη Μύκονο Διάβασε περισσότερα
1112