Λεμεσός: Έπαιξαν ξύλο και σε δημοτικό σχολείο Εσπευσμένα στο νοσοκομείο κατέληξε 6χρονος για να εγχειριστεί

18.11.2016



Με πρωταγωνιστές ένα εξάχρονο και ένα εφτάχρονο παιδί, ένα νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε σχολείο της Λεμεσού έρχεται να προστεθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα. Το 6χρόνο παιδί που δέχτηκε το χτύπημα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και έπειτα να υποβληθεί σε εγχείρηση, καθώς είχε σπάσει το ρινικό του οστό.
 
Παρά τις τρυφερές ηλικίες των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου, εντούτοις μία παρεξήγηση ανάμεσα στα παιδιά ξέφυγε από τον έλεγχο. Να σημειωθεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από έντεκα ήμερες, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου και ότι παρατηρήθηκε έντονη καθυστέρηση στην αναφορά του στο Υπουργείο Παιδείας από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας.
 
Όπως ανέφερε στο «Φ» ο επαρχιακός επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μάριος Στυλιανίδης, «τα παιδιά πιάστηκαν στα χέρια κατόπιν μιας παρεξήγησης. Συγκεκριμένα, ο εφτάχρονος επιτέθηκε με λαβή στον εξάχρονο, καθώς πίστευε ότι ο δεύτερος έσπρωξε φίλο του εφτάχρονου. Ο μικρότερος μαθητής βρέθηκε στο πάτωμα, με το πρόσωπο του στραμμένο σε πλάκες του εδάφους, που είχε ως αποτέλεσμα το παιδί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και την επόμενη μέρα να εγχειριστεί, αφού παρουσίαζε κάταγμα στο ρινικό οστό. Ο εφτάχρονος μαθητής, κατά τα λεγόμενά του, δεν είχε σκοπό να βλάψει ή να προκαλέσει κακό στον άλλον μαθητή».
 
Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι το σχολείο λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει το περιστατικό αλλά και να προλάβει κάποιο μελλοντικό. Αναμένεται η υποστήριξη της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης και της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας καθώς και η ενημέρωση των γονέων.
 
Άξιο αναφοράς, ότι το περιστατικό βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας από τους ίδιους τους  γονείς, οι οποίοι παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι. Για μεμονωμένο και άτυχο συμβάν κάνει λόγο ο επιθεωρητής, συμβουλεύοντας «να προλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά, όπως ένας πατέρας προλαβαίνει έναν καβγά ανάμεσα στα παιδιά του».philenews



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




529