Λεμεσός: Δυο γροθιές για την τιμή παιδικής του φίλης οδήγησαν στον θάνατο 50χρονου και τον ίδιο στο κελί

17.11.2016



Δυο γροθιές που έδωσε για να υπερασπιστεί την τιμή της καλύτερής του φίλης που επρόκειτο να αρραβωνιαστεί, έμελλε να οδηγήσουν στον θάνατο 50χρονου και τον ίδιο στο κελί.

Ο λόγος για τον Ιοάν Αλεξάντρου, ο οποίος καταδικάστηκε την Τετάρτη (16/11) σε 7 χρόνια φυλάκιση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη τρια άτομα από τη Βουλγαρία.

Ο Αλεξάντρου που θα στερηθεί την δίχρονη κόρη του για όσο καιρό βρίσκεται έγκλειστος στο σωφρονιστικό ίδρυμα, στις 15 Μαρτίου του 2015 στο club «Rich» της Λεμεσού κτύπησε μαζί με άλλα τρία άτομα 50χρονο από τη Συρία, ο οποίος απεβίωσε μετά από έξι μήνες στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού (είχε υποστεί υπαραχνοειδή αιμορραγία, ενδοκοιλιακή αιμορραγία, κατάγματα στέρνου και πλευρών).

Ο τελευταίος φέρεται να προσέβαλε την παιδική φίλη του Αλεξάντρου όταν η κοπέλα αρνήθηκε να χορέψει μαζί του. Εδώ να σημειωθεί ότι η νυκτερινή έξοδος είχε προγραμματιστέι για να εορταστούν οι αρραβώνες της παιδικής φίλης του Αλεξάντρου.

Η συνήγορος υπεράσπισης Μαρία Νεοφύτου, αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής στάθηκε ιδιαίτερα σ΄ αυτή την παράμετρο: «Ο Κατηγορούμενος το συγκεκριμένο βράδυ είχε βγει με τη παρέα του για να γιορτάσουν τους μελλοντικούς αρραβώνες της καλύτερης του φίλης, η οποία είχε δεχτεί κάποια άσχημα σχόλια από το θύμα, όταν αυτή αρνήθηκε να χορέψει μαζί του.

Ο πρότερος βίος που διήγαγε ο κατηγορούμενος σε συνδυασμό με το λευκό του ποινικό μητρώο, τη μετέπειτα συμπεριφορά του, καταδεικνύουν ότι όντως το αδίκημα για το οποίο έχει παραδεχθεί αποτέλεσε μια εκτός χαρακτήρα ενέργεια εκ μέρους του».

Η κ. Νεοφύτου αναφερόμενη στις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το μοιραίο περιστατικό, αλλά και στη συμμετοχή του πελάτη της, είπε μεταξύ άλλων: «Τα ουσιαστικά κτυπήματα που έδωσε ο κατηγορούμενος ήταν 2 γροθιές μια ενώ το επεισόδιο εξελίσσετο εντός και μια γροθιά εκτός.  Το περιστατικό της επίθεσης είχε διαρκέσει λίγα λεπτά, ήταν μια επίθεση που άρχισε από τον εσωτερικό χώρο και συνεχίστηκε στον εξωτερικό χώρο με διάφορα άτομα (5 – 8 άτομα) να λαμβάνουν μέρος».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της, τόνισε ότι «ο κατηγορούμενος νιώθοντας ότι είχε προσβληθεί ηθικά και σαν προσωπικότητα η καλύτερη του φίλη, δρώντας σαν αδελφός αντέδρασε, ουδέποτε είχε πρόθεση να προκαλέσει τον θάνατο του θύματος με την πράξη του να τον κτυπήσει».

Και πρόσθεσε πως «η είδηση του θανάτου του θύματος του είχε προκαλέσει αρκετά ψυχολογικά προβλήματα, αυπνίες, υπέρμετρο άγχος, αφού δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόταν πλέον αντιμέτωπος με τη βάναυση σκέψη ότι από μια βλακεία της στιγμής έχει πεθάνει ένας άνθρωπος». 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στο δικαστήριο η δικηγόρος του, ο Αλεξάντρου «ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη η οποία του δόθηκε στις Κεντρικές Φυλακές και μέσω της διαπίστωσης  του πως έχει επέλθει ο θάνατος, ο ίδιος ζήτησε όπως παραδεχτεί και αντιμετωπίσει τις συνέπειες του λάθους του. Ο κατηγορούμενος είναι λευκού ποινικού μητρώου τόσο στην Δημοκρατία στην οποία διαμένει από το 2009 όσο και στην πατρίδα του.  Είναι ένα άτομο που δεν είχε οποιοδήποτε ιστορικό επιθετικότητας ή επικινδυνότητας και η πράξη του ήταν επιπόλαια. Περαιτέρω θα ήθελα να αναφέρω ότι σήμερα ο κατηγορούμενος έχει αποζημιώσει την οικογένεια του θύματος με το ποσό των €2.000». Φάνης Μακρίδης - tothemaonline



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


466