Ξεσπούν επώνυμοι Κύπριοι για τον ξυλοδαρμό της 16χρονης στη Λεμεσό:«Προσπαθώ να μην γίνω κομμάτια...»

16.10.2016



Με αφορμή το βίντεο που δείχνει δυο μαθήτριες οι οποίες ξυλοκόπησαν 16χρονη συμμαθήτριά τους μέσα στο σχολείο τους στη Λεμεσό αρκετοί επώνυμοι τοποθετήθηκαν δημόσια μέσω των social media.

Παράλληλα, η Αστυνομία καλεί το κοινό να μην αναπαράγει και να μην κοινοποιεί βίντεο του περιστατικού που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν ανήλικα πρόσωπα.

Χρύσανθος Τσουρούλλης – παρουσιαστής

“Σας θερμοπαρακαλώ! Μην αντιμετωπίζετε το bullying με λογικές “οφθαλμός αντί οφθαλμού”. Και κυρίως μην ξεχνάτε πως θύτης και θύμα είναι παιδιά. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί συγχωροχάρτι. Αντιθέτως είμαι πατέρας και εξοργίζομαι πολύ βλέποντας τις εικόνες αλλά πιο πολύ εξοργίζομαι με την δική μας αποτυχία. Ως κοινωνία, ως γονείς, ως ΜΜΕ. Τα παιδιά είναι ο καθρέφτης μας. Πως τα κάναμε έτσι; Και τι θα κάνουμε για να τα αλλάξουμε;
Υγ Σας μιλώ με την ιδιότητα του θύματος στην ηλικία των σχολικών μου χρόνων. Ξέρω την ψυχολογία των πρωταγωνιστών. Σπαράζουν τα μέσα μου και για τα δυο κορίτσια…
#stopbullying #stepupandspeakout “

Γωγώ Αλεξανδρινού – παρουσιάστρια

“Είμαι σε παιδικό φεστιβάλ. Κοριτσάκι γύρω στα 4 αρνείται να φύγει και γκρινιάζει ( πρωτότυπο-αφύσικο-ακατανόητο ε;). Η μάνα αποφασίζει να του δώσει τρεις καλούς μπάτσους για να το πείσει. Επειδή διερωτώμαστε κ κάνουμε βαθυστόχαστες αναλύσεις εδώ κ 3 μέρες. ( Υ.Γ Δε την πρόλαβα, ήταν τόσο ενοχλημένη που την ντρόπιαζε το παιδί που έφυγε τρέχοντας)”.

Αναστασία Παπαδοπούλου – ειδική σύμβουλος σε επιτροπή για κακοποίηση παιδιών

“Πραγματικά αναρωτιέμαι τί πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί η συνεχής αναπαραγωγή του βίντεο με ανήλικες και του περιστατικού βίας, πέραν της ικανοποίησης των κανιβαλιστικών μας αναγκών να είμαστε αμέτοχοι θεατές και της στιγματοποίησης αυτών των ανηλίκων. Το θέμα έχει δημοσιοποιηθεί αρκετά, ελπίζω και πιστεύω ότι οι αρμόδιοι έχουν ήδη αναλάβει, ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε. Φτάνει με το βίντεο. Και για όσους επιμένουν να το βλέπουν και να το αναρτούν ας αντιληφθούν ότι πιθανότατα είναι πολλά τα “θύματα” που αντικατοπρτίζονται σε αυτό και όχι μόνο ένα”.

Ελένη Σιδερά – ηθοποιός

“Πόσο απαράδεχτοι μπορεί να είμαστε τελικά! Πόσο γελοίοι! Πόσο υποκριτές. Παίξανε ξύλο λεει δύο κορίτσια στη Λεμεσό. Κατ´ ακρίβειαν η μία (θύτης) έσπασε την άλλη στο ξύλο και την έστειλε στο νοσοκομείο. Το ξέρουμε, είδαμε και τα βίντεο. Και τι κάνανε; Βρήκανε το λογαριασμό της στο fb και το λογαριασμό της μάνας της και μπήκαν όλοι να κράξουνε, να βρίσουν, να απειλήσουν με σκληρά και χυδαία λόγια: “Να τη σπάσουμε στο ξύλο να καταλάβει. Εκείνη και η π***να η μάνα της!” Βία στη βία δηλαδή. Μπούλιιγκ στον Νταή! Ρε ανεγκέφαλοι! Αναρωτιέστε μετα γιατί δε βλέπουμε προκοπή; Είστε το ίδιο σιχαμεροί και ακόμα χειρότεροι. Πραγματικά λυπάμαι”.

Μαριάννα Γαλίδη – ραδιοφωνική παραγωγός 

“Προσπαθώ να μην γίνω κομμάτια. Με αφορμή το πιο πρόσφατο περιστατικό. Θυμάμαι: Λονδίνο, πρωινό Σαββάτου στο πάρκο. Ήμουν 15. Κι αυτοί κάπου τόσο, άγριος ξυλοδαρμός με λοστούς. Τι πονάει πιο πολύ σκέφτομαι μετά από τόσα χρόνια; Η επίθεση ή η απάθεια των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί. Δεν έχει σημασία πια. Σημασία έχει τι κάνεις μ’ αυτό παρακάτω. Μόνη διέξοδος για μένα η κατανόηση, η συγχώρεση, η αγάπη. Διαβάστε αν θέλετε, παρακαλώ μην γράψετε σχόλια”.

Κωνσταντίνα Σωτηρίου – συγγραφέας 

“Το θέατρο. Η καλυτερη απαντηση στον σχολικο εκφοβισμό. Πηγαινετε τα παιδια και δειτε μαζι τους το Μικρό μου πόνυ με την Lea Maleni και τον Harry Charalambous να γινονται κομματια στην σκηνή. Τι σημαινει να εχεις παιδιά να φοβάσαι να κάνεις λάθη να ξανακάνεις λάθη να αγαπάς”.

like.philenews.com/



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


1310