Στη φόρα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό της 16χρονης που θα σας σοκάρουν

15.10.2016



Με κείμενο του ο συγγραφέας Μάριος Φρίξου δίνει την δική του εκδοχή για την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα χθεσινά πρωτοφανή βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τον βίαιο ξυλοδαρμό μαθήτριας από άλλες μαθήτριες στην Α' Τεχνική Σχολή Λεμεσού; Πώς αλήθεια εξελίχθηκαν τα γεγονότα των συνεχών ξυλοδαρμών; Υπάρχει και δεύτερο θύμα; Ποιοι φέρουν βαρύτατες ευθύνες; Τι πιθανότατα θα γίνει;

Πρώτη Μαρτυρία Γυναίκας Πολίτη: " Ξέρω πολλά που γίνονται έξω που το συγκεκριμένο σχολείο.. Κάτι γέροι που ψαρεύκουν μικρές.. Όλο συμπλοκές και ομηρικοί καυγάδες.." Δεύτερη Μαρτυρία Άντρα Πολίτη: "Φιλικά να σου πω ότι το περιστατικό με τη μαθήτρια στον πρώτο ξυλοδαρμό δεν είναι σε χώρο του σχολείου που έγινε.. Είναι στην καντίνα του παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού. Εκεί μαζεύονται κάθε μέρα μαθητές (αλήτες) κατά τις 1 η ώρα καπνίζουν, βρίζουν, τσακώνονται και υπάρχουν και κάποιοι ηλικιωμένοι που "πειράζουν" τις μαθήτριες.

Το μήλο της Έριδος όσον αφορά την (δήθεν) αιτία του ξυλοδαρμού όπως προφασίστηκε η μία δράστης Α. δηλαδή ένας νεαρός Χ., αν και κανείς δεν μπορεί να μας πει με απόλυτη βεβαιότητα, δήλωσε σε σχετική ανάρτηση του προφίλ του τα εξής: "akouste ouli sas pou me katigorate xoris logo en kserw tpt gia tin kouvenda pou egine en imoun jame smra ta emathaa. Exorisatin prin ena mina ok plis men me katigoratee.. j outee na me kamnete share j kserogww pelaress plss!!"

Τελικά είχε και δεύτερο θύμα;; Οι Α. και Ζ. χτύπησαν ανελέητα και βάναυσα όχι ένα αλλά δύο κορίτσια. Συγκεκριμένα μια άλλη μαρτυρία από μια γυναίκα που τα έμαθε από ένα στενό της οικογενειακό πρόσωπο που φοιτά στο ίδιο σχολείο μας λέει τα εξής: "Το πρώτο κορίτσι που χτύπησαν η Φ. έχει σπασμένο πλευρό και η δεύτερη κοπέλα η Μ. που χτυπήθηκε στη στάση έχει κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ρήξη αυχένα. Είναι από την επαρχία Λεμεσού." Και συνεχίζει να μου εξιστορεί την όλη ιστορία η τρίτη μάρτυρας: "Τα θύματα τα γνωστά ειναι δύο.

Μια κοπέλα που καθόταν σε πλαστική καρέκλα έξω από το σχολείο είναι η κοπέλα που έστειλε μήνυμα χωρίς ερωτικά υπονοούμενα στον Χ. και η θύτης Α. χάκαρε το προφίλ του Χ. και το είδε αυτή και της φώναζε κοσμιτικά επίθετα και μετά πήγε με την παρέα της να ζητήσουν τον λόγο και την έριξαν κάτω και την χτυπούσαν. Το δεύτερο κοριτσάκι που έπαθε την παραπάνω σωματική βλάβη κατέγραψε το τι έγινε με το κινητό και το έδειξε σε Βοηθό Διευθύντρια και τις κάλεσαν στο γραφείο και έφαγαν αποβολή και τους είπαν ότι θα τις διώξουν από το σχολείο.

Την βρήκαν έξω στη στάση των λεωφορείων και τις έκαναν την ζημιά. Μόνο 3-4 άτομα αντέδρασαν με αυτό το γεγονός ενώ οι υπόλοιποι επιφημούσαν το γεγονός αυτό και την φώναζαν κάρφισσα. Αυτό έγινε πριν να τελειώσει η τελευταία περίοδος και ένας καθηγητής μόνο πήγε για να βοηθήσει μετά όμως απ' αυτό που έγινε. Να σημειωθεί ότι ο Χ. προχθές έλειπε από το σχολείο και δεν ήξερε τίποτα, σήμερα τα έμαθε. Αν ήταν εκεί σίγουρα θα το απότρεπε όλο αυτό."

Η άλλη όψη. Μαρτυρία από γνωστό άτομο της οικογένειας: "Den einai giatros i mama tis. Apla etsi to eixe sto profile tis. Einai anergi. Kamian sxesi etsi to ixe grapsei xero polla genikos kai paraxeneftika pou ekane afta i mikri y xero oti perase k i siggekrimeni apisteuto bullying edo k xronia sto sxoleiο. Apo mikri xoris patera me provlimata igeias, mia apopeira aftoktonias enoxlisis ktl. Epesa apo ta sineffa! I mana tis pantos xero oti me poli liga xrimata pou ixe pou tis kovane reumata epidomata, sterithike polla y na tus megalosi, giauto paraxeneutika kai xero pos ti prosexe para pol. Den xero ti egine k pos..."

Τηλεφωνική Επικοινωνία μιας γυναίκας με τη θύτη Α.. Μια άλλη μαρτυρία προσώπου που γνωρίζει τον πρώην της Α. λέει το εξής: "Είναι αμετανόητη.. Επιμένει ότι καλά της έκανε. Πριν από λίγο μιλούσα μαζί της.. Ο Χ. είναι από.. Και είναι κολλητός του.. Και όλοι τον κατηγορούν δυστυχώς.. Είναι ψυχάκιας η Α. γι' αυτό την χώρισε πριν ένα μήνα."

Πάντως ότι και να συμβαίνει γύρω από όλο αυτό, δεν δικαιολογείται σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση η άσκηση βίας σε συνανθρώπους μας. Είναι ποινικό αδίκημα και προνοεί φυλάκιση. Η Διεύθυνση του Σχολείου είναι οπωσδήποτε υπόλογος και αυτή. Για ποιο λόγο μαθητές της Α' Τεχνικής Λεμεσού βγαίνουν στα διαλείμματα έξω από το Σχολείο και πάνε στην καντίνα του Παλιού Νοσοκομείου να φάνε; Εκεί συνέβη ένα από τα βίντεο του ξυλοδαρμού..

Το Κράτος που είναι να παρέχει προστασία μαθητών και καθηγητών;; Γίναμε ζούγκλα! Εκτός κι αν αποφασίσουμε να βαώσουμε το μαγαζί που λέγεται Κύπρος τζιαι κανεί! Είμαι όπως πολλές και πολλούς από εσάς σε έξαλλη κατάσταση με όλη αυτή την ιστορία και με το δίκιο μας. Προτού κλείσω θα σας μεταφέρω μερικά λόγια ενός χρήστη του facebook που είχε γράψει ψες στην προσωπική μου σελίδα και μου έχουν ομολογουμένως κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, του P.K.:

"Πόσα τέτοια περιστατικά γινόντουσαν πάντα αλλά επειδή τότε δεν υπήρχαν τα social media δεν έπαιρναν περαιτέρω έκταση πέρα από την αυλή του σχολείου. Πόσες φορές ακούγαμε φήμες ότι κάποιος έφαγε ξύλο αλλά αδιαφορούσαμε γτ δεν ήμασταν κιόλας μπροστά. Ένα καλό των social media  είναι αυτό. Ελπίζω να τιμωρηθεί παραδειγματικά αυτό το άτομο. 
P.S εννοείται πώς όλο αυτό δεν έγινε για "ένα αγόρι" αλλά για σοβαρές ψυχοπαθολογικές ανασφάλειες κ κόμπλεξ π έχει η κοπέλα με τον ίδιο της τον εαυτό. Πέραν της νομικής ποινής πρέπει να λάβει κ ψυχοθεραπεία."

Μάλλον έχουμε να κάνουμε με τρεις τραγικές περιπτώσεις ανθρώπων και δη μαθητών: Θύματα, Θύτες και Θύτες-Θύματα βγαλμένους από την κοινωνία της στάχτης, του διεφθαρμένου συστήματος, του βρόμικου κατεστημένου. Θύματα των πρέπει και των μη. Μου είναι αδιανόητο ΓΥΝΑΙΚΕΣ που μια ζωή πολεμούσαν για τα ορθώς ΙΣΑ δικαιώματα, να χτυπάνε τόσο βάναυσα γυναίκες, δηλ. την ίδια τους τη φύση.  Όπως και να έχει, οι εν λόγω μαθήτριες, που κάλλιστα μπορούσαν να ήταν και μαθητές,  για τις απάνθρωπες πράξεις τους ενδεχομένως όταν κλείσουν τα 18 τους χρόνια θα κλητευθούν από το Δικαστήριο και θα δικαστούν.

Επειδή αυτό ορίζουν το Σύνταγμα, οι Νόμοι που το διέπουν και το περί δικαίου αίσθημα του λαού. Σας το αναφέρω αυτό επειδή έτυχε ξανά στην Κύπρο, στο παρελθόν, για σκοπούς δίκης σε αδικήματα ποινικής φύσεως από ανηλίκους από μια ηλικία και μετά, κάποιοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν. *Υπάρχει επίσης στις Φυλακές πτέρυγα ανηλίκων/νεαρών αρρένων από 16 ετών έως 21 (περί Φυλακών Νόμοι). Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν για γυναίκες από ηλικίες 16 έως 21 οι κατάλληλες υποδομές.

Θα 'λεγα πώς ήρθε ο καιρός όπου το Κράτος οφείλει να λάβει στα σοβαρά υπόψιν όλα όσα αφορούν τη νεανική βία και παραβατικότητα και προπάντων να εξεύρει τρόπου ώστε να γαλουχηθούν οι νέοι μας, το αληθινό μέλλον αυτού του Τόπου, με πραγματική ΠΑΙΔΕΙΑ. Πριν είναι εντελώς αργά. Πριν θρηνήσουμε νεκρούς την επόμενη φορά. Επιτέλους, ΌΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


2006