Kυριάκος Λουκά: Ο 20χρονος τυφλός μουσικός από τη Λάρνακα που δεν θέλει να δει τον κόσμο (Βίντεο)

15.10.2016



Ήταν απόγευμα Τετάρτης, την ώρα που οι ακτίνες του ήλιου σε αγκαλιάζουν γλυκά χωρίς να σε καίνε. Ο Κυριάκος επέλεξε να βρεθούμε κοντά στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα απ' όπου κατάγεται και ο ίδιος. Είχα να τον δω χρόνια. Από τότε που εκείνος πήγαινε ακόμα σχολείο. Θυμάμαι πως όταν γνωριστήκαμε μου είπε πόσο του αρέσουν τα ρεπορτάζ που περιγράφουν τις εικόνες χωρίς να λένε απλά την είδηση.

«Για μας τους τυφλούς είναι πολύ σημαντική η περιγραφή των εικόνων» μου εξήγησε. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν αλλά στο εξής το είχα πάντα υπόψη μου.

Όταν φτάσαμε, ήταν ήδη εκεί. Έπινε την μπύρα του στο καφέ που βρίσκεται στον περίβολο της εκκλησίας παρέα με τη μητέρα του. Μας καλωσόρισε χαμογελώντας. Δεν έχει δει ποτέ το φως μα έχει ένα από τα πιο φωτεινά χαμόγελα που έχω δει... Γεμάτο αισιοδοξία, ευγένεια και προθυμία.

Ο Κυριάκος είναι τυφλός εκ γενετής. Είναι μόλις 20 χρονών, μα συνομιλώντας κανείς μαζί του διαπιστώνει ότι ο άνθρωπος αυτός εκτός από ταλαντούχος είναι πιο ώριμος από την ηλικία του, έχει συγκροτημένη σκέψη και βαθιά ρομαντική ψυχή. 

"Έμαθα να βλέπω τη ζωή με άλλο μάτι, ξέροντας ότι γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι με προβλήματα, πολύ πιο σοβαρά από το δικό μου, όπως παιδιά ορφανά, χωρίς πόδια ή χέρια και πολλά άλλα. Πάντα πρέπει να λέμε μη χειρότερα" μας εξηγεί.

Λάτρης της μουσικής από μικρός, ο Κυριάκος αγαπά ιδιαίτερα την παραδοσιακή μουσική. "Αποφοίτησα με άριστα από το μουσικό λύκειο και το λύκειο Βεργίνας, φοιτώντας παράλληλα και στη Σχολή Τυφλών και τώρα στόχος μου είναι να ολοκληρωθώ σαν ένας καλός μουσικός και να κάνω μια δική μου λαϊκή παραδοσιακή ορχήστρα με μουσικά όργανα της Ανατολής"μας λέει.

Από τη συνάντηση, δε θα μπορούσε να λείπει και το ακορντεόν του. Μπορεί να παίζει με τις ώρες ακορντεόν.  Καθίσαμε στον περίβολο  της εκκλησίας  και με τη μουσική του κατάφερε να κεντρίσει τα βλέμματα δεκάδων περαστικών. Ο ίδιος, προσηλωμένος στη μουσική του, δεν το είχε αντιληφθεί παραμόνο όταν άκουσε στο τέλος το χειροκρότημά τους.  Το πρόσωπό του έλαμψε από χαρά.

Δοξάζει το Θεό γι’αυτά που έχει και δεν παραπονιέται που δεν έχει το φως του, αφού όπως εξηγεί, υπάρχουν άνθρωποι που περνούν πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι ο ίδιος.  

Παραδέχεται ότι βιώνει καθημερινά ρατσισμό αλλά δεν τον ενοχλεί. "Γνωρίζω πολύ καλά ότι είμαι αυτός που είμαι και δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέμαι για διάφορα πικρόχολα σχόλια που μπορεί να ακούσω από κάποια άτομα", εξηγεί.

Η θάλασσα, ο ουρανός, τα αστέρια, η φύση, οι άνθρωποι είναι όλα όσα θα ήθελε να δει αν του δινόταν η ευκαιρία. Μα στην ερώτηση αν θα ήθελε πραγματικά να δει, δίνει μια πολύ διαφορετική απάντηση απ' αυτή που θα ανέμενε κανείς να ακούσει από έναν άνθρωπο που δεν έχει δει ποτέ το φως. "Όχι δεν θα ήθελα να δω. Ο λόγος είναι γιατι  θεωρώ ότι ο κόσμος είναι τόσο αιμοβόρος που θα απογοητευτώ πολύ αν τον δω...."

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Κυριάκου:

reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα




636