Το βίντεο με τα όσα έγιναν στο φονικό της Αγίας Νάπας με θύμα 22χρονο

14.08.2016



Ασήμαντη αφορμή, φαίνεται να οδήγησε στο φονικό που διαπράχθηκε τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα, με θύμα νεαρό από την Βρετανία, ο οποίος εργαζόταν σε νυκτερινό κέντρο στο τουριστικό θέρετρο. Έπεσε νεκρός από μαχαιριά στο λαιμό, ενώ φίλος του, επίσης Βρετανός και μόλις είκοσι-δύο χρόνων, δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές πισώπλατα. Άφαντος παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ο δράστης της φονικής επίθεσης, ενώ ερασιτεχνικές εικόνες που λήφθηκαν στη σκηνή, και τις οποίες εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, δείχνουν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες.

Ολα έγιναν, σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν δύο 22χρονοι που περπατούσαν στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου κοντά στην πλατεία της Αγίας Νάπας, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από δύο άγνωστους τους άντρες, οι οποίοι τραυμάτισαν τον ένα στην περιοχή του λαιμού και τον δεύτερο στην πλάτη και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.   Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει τα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου για εντοπισμό του άγνωστου δράστη, ο οποίος στις τρείς και τριάντα τα ξημερώματα, τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι νεαρό άνδρα από τη Βρετανία, ηλικίας μόλις είκοσι-δύο ετών, ο οποίος εργαζόταν σε νυκτερινό κέντρο της Αγίας Νάπας.  

Όλα άρχισαν όταν το θύμα και συνομήλικος φίλος του, επίσης από την Βρετανία, διαπληκτίστηκαν με δύο άγνωστα πρόσωπα, στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, στην περιοχή της πλατείας του θερέτρου, που είναι κατάμεστο από τουρίστες.   Ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Γιώργος Οικονόμου, ανέφερε ότι από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι τα δύο άγνωστα πρόσωπα, αποχώρησαν μετά τον διαπληκτισμό, αλλά επέστρεψαν μισή ώρα αργότερα.   Κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης θεωρούνται οι εικόνες που κατέγραψαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, που είναι εγκατεστημένα σε επιχειρήσεις της περιοχής. Ενώ, σημαντικές λεπτομέρειες για όσα προηγήθηκαν του φονικού, αλλά και λεπτομερή περιγραφή του δράστη, έδωσε ο νεαρός φίλος του θύματος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.   Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς την ώρα του φονικού, η οδός Γρηγόρη Αυξεντίου ήταν κατάμεστη από κόσμο. Με εκτενή ρεπορτάζ, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας και ιστοσελίδες καλύπτουν το φόνο του νεαρού στην Αγία Νάπα. Δημοσιεύουν φωτογραφίες και αναφέρουν ότι το θύμα συνήθιζε να εργάζεται τα καλοκαίρια στην Κύπρο, ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων σε νυκτερινά κέντρα. Ενώ κάνουν λόγο ότι ο άτυχος Βρετανός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Dartford, από όπου κατάγεται. Νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βρετανού θα διενεργήσει αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου.

 

Προσπάθειες για εντοπισμό των δραστών  

Οι δράστες εξακολουθούν να μην έχουν εντοπιστεί με την αστυνομία να διεξάγει έρευνες και να εξετάζει τα κλειστά κυκλώματα  παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα στην περιοχή.  Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Αμμοχώστου Γιώργο Οικονόμου, από την πρώτη στιγμή, η Αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες και γίνονται εξετάσεις στην περιοχή προς εντοπισμό μαρτυρίας που θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.  Ο κ. Οικονομου, ανέφερε πως η Αστυνομία θεωρεί το γεγονός ως μεμονωμένο και δεν πιστεύει να ήταν ένα περιστατικό που είχε κάποια οργάνωση, αλλά λόγω του διαπληκτισμού που προηγήθηκε, ακολούθησε το περιστατικό.  Σε άλλη ερώτηση, απάντησε πως η Οδός Γρηγόρη Αυξεντίου είναι ένας δρόμος που γειτνιάζει με την κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας και την ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό υπήρχε πάρα πολλή κίνηση, δηλαδή πεζοί που κινούνταν στην περιοχή και διασκέδαζαν και γενικά υπήρχε πάρα πολλή κίνηση στο χώρο όπου έγινε το φονικό.  Ανέφερε ακόμα ότι σύμφωνα με μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία από τον τραυματία, ο ίδιος δεν γνωρίζει κατά πόσον υπήρχε κάτι μεταξύ του θύματος και του ενός δράστη που να οδήγησε στο μεταξύ τους διαπληκτισμό που έγινε στον δρόμο. Ο διαπληκτισμός δεν ήταν τίποτε παραπάνω από σπρωξίματα, πρόσθεσε.  Ερωτηθείς κατά πόσον το θύμα και ο τραυματίας είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου απάντησε πως ο τραυματίας δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο, ούτε φαίνεται να ήταν μεθυσμένος. Τα δείγματα που θα ληφθούν από το θύμα κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, θα καταδείξουν κατά πόσον είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Τραγωδία: Αυτός είναι ο 22χρονος που δολοφόνησαν στην Αγία Νάπα



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




891