Ξετυλίγεται το κουβάρι για τα 156 κιλά κοκαΐνης - Ένταλμα σύλληψης εναντίον 44χρονου δικηγόρου

10.08.2016



Ένταλμα σύλληψης εναντίον 44χρονου αλλοδαπού προσώπου έχει εξασφαλίσει η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση εντοπισμού των 156 κιλών κοκαΐνης, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, προσθέτοντας ότι ανάλογα με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που θα συλλέξουν, θα προχωρήσουν στην έκδοση είτε ευρωπαϊκού είτε διεθνούς εντάλματος.
 
Ο Ανδρέας Αγγελίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο 44χρονος αλλοδαπός βρισκόταν από την αρχή στο εξωτερικό και έχουν στοιχεία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Επεσήμανε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι υπάρχει μια σημαντική αύξηση τα τελευταία τρία χρόνια όσον αφορά τις ποσότητες κατάσχεσης.
 
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 2012, κατασχέθηκαν 7 κιλά κοκαΐνη, 3 κιλά το 2013, το 2014 31 κιλά, 106 κιλά το 2015 και το 2016, περιλαμβανομένων των 156 κιλών, η ποσότητα κατάσχεσης έφτασε τα 296 κιλά κοκαΐνη. “Για πρώτη φορά έχει κατασχεθεί μια τέτοια ποσότητα και έχουμε σε 8 μήνες 296 κιλά κοκαΐνης”, σημείωσε.

Από την τελευταία υπόθεση (των 156 κιλών κοκαΐνης), συνέχισε ο κ. Αγγελίδης, “φαίνεται ότι υπάρχει μια καλή συνεργασία με υπηρεσίες ξένων χωρών, που έχει ιδιαίτερη σημασία για το θέμα των ναρκωτικών, το οποίο είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που απασχολεί αρκετές χώρες”.
 
Σε ερώτηση για την καταστροφή των κατασχεθέντων ποσοτήτων, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ανάλογα με τις ουσίες υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και τηρούνται πρακτικά. Σε κάποιες εκ των διαδικασιών συμμετέχει η ΥΚΑΝ και σε άλλες και το Υπουργείο Υγείας, σημείωσε, εξηγώντας ότι εάν κάποια είδη ναρκωτικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φαρμακευτικούς σκοπούς, ακολουθείται αυτή η διαδικασία. Σε άλλες περιπτώσεις, είπε, εφόσον εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου και η υπόθεση κλείσει, οι ποσότητες καταστρέφονται και τηρούνται συγκεκριμένα πρακτικά.
  
ΚΥΠΕ



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







Οι φορές που η Κέιτ Μίντλετον αντέγραψε το iconic στιλ της Νταϊάνα ή φόρεσε ακριβώς τα ίδια!

«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση Διάβασε περισσότερα

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα


714