Πάμπος Αντρέου: Δείτε πρώτη φορά στην δημοσιότητα όλη την κατάθεση του οδηγού του μακελειού της Αγίας Νάπας

20.07.2016



«Εν που την ημέρα που έγινε τούτη η κουβέντα εν μπορώ να ησυχάσω τζιαί πονώ τα στομάσια μου. Θέλω να σας τα πω ούλα να ξαλαφρώσω».

Έτσι ξεκίνησε να ομολογεί τα πάντα ο 32χρονος Χαράλαμπος Αντρέου που συνελήφθη αρχικά μαζί με την 29χρονη σύντροφο του από την αστυνομία, σε σχέση με το μακελειό της Αγίας Νάπας μετά από μαρτυρία ότι ήταν ο οδηγός των εκτελεστών και ότι οι δυο τους προσέφεραν καταφύγιο πριν και μετά το στυγερό έγκλημα.

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ αποκαλύπτει ολόκληρη την κατάθεση του 32χρονου, μέρος της οποίας ακούστηκε και ενώπιον δικαστηρίου κατά την προσαγωγή των άλλων 4 συλληφθέντων που φόρεσαν χειροπέδες μετά το «κελάηδημα» του νεαρού, η οποία αποτυπώνει το χρονικό των σχεδιαζόμενων δολοφονιών τόσο σε βάρος του Φάνου Καλοψιδιώτη όσο και του Αλέξη Μαυρομιχάλη που ήταν ο πρώτος στόχος των εκτελεστών.

Ο 32χρονος στην κατάθεση του ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι όλα άρχισαν λίγο μετά το Πάσχα, (υπενθυμίζεται ότι κατά τον Απρίλιο έφθασε και το σήμα από την Ιντερπόλ για τους Σέρβους εκτελεστές) όταν ο κατηγορούμενος Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης τον «πλησίασε» ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος «επίε θύμα».    

Όπως ισχυρίστηκε ο νεαρός ήθελα να παραδεχτεί τα πάντα γιατί ήταν να «πελλάνει» και ήθελαν να «φύουν οι τύψεις που πάνω» του.

Η πρώτη ομολογία! Το χρονικό, ο οπλισμός και οι οδηγίες…  

Συγκεκριμένα ο Αντρέου στην κατάθεση του ανέφερε ότι «τούτο που εγίνηκε εν ότι μετά το Πάσχα ήρθε μια μέρα ο Μπένης τζιαί ήβρεμε στο εστιατόριο της μάνας μου και εγύρεφκε διαμέρισμα για να βρει να μείνει ένας φίλος του. Είπα του για τα διαμερίσματα της Σώτιας (φίλης του) τζιαί τελικά αφού εμίλησα μαζί της, είπα του ότι εκανόνισατον. Εβρέθηκα μαζί με τον Μπένη αρχές Μαΐου, νομίζω Τρίτη νύχτα, τζιαμέ στα φώτα του καινούριου του πανεπιστήμιου Κύπρου. Εκράταν ένα μερσεντές μπεζ».

«Έδωσε μου μια τσάντα νάιλον να του την φιλαω. Εκατάλαβα ότι μέσα είχε πιστόλι. Εφοήθηκα να του πω τίποτα και εφίλαξα το σπίτι μου. Την άλλη ημέρα ελάλουν του να έρτει να το πιάει αλλά έπαιζε πελλό. Μετά από λλίες ημέρες έφερε μου άλλο ένα και επήρα τα στους δυο φίλους και έδωκα τους και καθαριστικά όπλων».

Πρώτος στόχος το Αλεξούι αλλά… εκτάκτως ο Φάνος

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο 32χρονος ήταν αυτός που αποκάλυψε ότι ο πρώτος στόχος ήταν το Αλεξούι, όπως του είχε αναφέρει ο Μπένης, ωστόσο το σχέδιο «χάλασε» καθώς το υποψήφιο θύμα μετέβη στην Ελλάδα. Επίσης ο νεαρός ακολούθως μίλησε για τη «μετακόμιση» των εκτελεστών στην Αγία Νάπα και το σχεδιασμό της δολοφονίας του Φάνου. 

«Είπε μου ότι ήταν να την κάμει του Αλεξουθκιου, του … και του …. Ήταν να τους έβρουν στο εστιατόριο … ή στη καφετέρια …. Είχε φορά που τους έπαιρνα εγώ με το αυτοκίνητο του αρφού μου να δουν τους δυο τους τόπους. Χωρίς να κατεβώ. Τελικά δεν έγινε η κουβέντα γιατί άκουσαν ότι το Αλεξούι επίε Ελλάδα».

«Μετά που τούτα ούλλα είπε μου ο Μπένης να του έβρω βίλλα στον Πρωταρά. Εφώναζα του να μεν με νεκατώνει και επέμενε και τελικά έκλεισα του. Επίαμε στη βίλλα με τους δυο φίλους του και είχαν μαζί τους τα όπλα και ρούχα. Μετά ήρτε ο Μπένης και είπε μας «τωρά περιμένουνε». Εξέχασα να σου πω ότι επίαμε ξανά άλλες δύο φορές για να δούμε ένα εστιατόριο».
Επίσης ο Αντρέου παραδέχθηκε ότι στην συγκεκριμένη έπαυλη μετέβη και η σύντροφος του Μπένη ενώ στη συνέχεια ο 38χρονος του αποκάλυψε ότι θα δολοφονούσαν τον επιχειρηματία. 

«Επίαμε και ήβραμε ένα άνθρωπο που μας έλεγε για τη διαδρομή που δεν είχε κάμερες. Είπε μου ότι θέλουν να φάν τον Καλοψιδιώτη και έχει ένα φρουρό του που θα μας ειδοποιήσει και τζίνος θα είναι μέσα στη τουαλέτα».

Το μήνυμα του Σέρβου φρουρού «ΟΚ» και το… «χτύπημα»

Ακολούθως ο 32χρονος στην κατάθεση του αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 23 Ιουνίου στην Αγία Νάπα καθώς και το τι ακολούθησε του μακελειού με τη φυγάδευση του Αλβανού εκτελεστή.

«Την ημέρα που έγιναν οι πυροβολισμοί ήμασταν όλοι στην Αγία Νάπα. Έπιασε ένα μήνυμα ο Μπένης και μας διάβασε που έγραφε «ΟΚ1» που κατάλαβα ότι ήταν το εστιατόριο στην Αγία Νάπα. Μονομιάς οι φίλοι του Μπένη εντυθήκαν τζιαί εγώ εφόρησα μαύρα ρούχα τζιαί γάντια πλαστικά. Έπιασα το χόντα που ήταν τζιπάνο τζιαί πίσω εκάτσαν οι δυο αλλοδαποί».

«Επίαμε που πίσω που το παρκινγκ και άκουσα τους να οπλίζουν τζιαί άρχισα τζιαί έτρεμα. Κατεβήκαν κάτω τζιαί άκουσα τις ριπές. Ήρτε πίσω μόνος του ο ένας και ερώτησα τον που είναι ο άλλος τζιαί είπε μου «έφαγε σφαίρα».

«Σαν επίενα τζιαμέ που ήταν να αφήκουμε το αυτοκίνητο ο φίλος του Μπένη εφώναζε «τον σκότωσα, τον σκότωσα εγώ του έριξα την σφαίρα». Αφήκαμε το αυτοκίνητο και εμπήκα μέσα στο αυτοκίνητο που εκράταν ο Μπένης. Ο άλλος εμπήκε μέσα στο αυτοκίνητο της Σοφίας του Μπένη τζιαί εφύαμε».

«Την επόμενη ημέρα είπα το της Σώτιας τζιαί επειδή εφοήθηκε, τζιαί εγώ μαζί της, εφίαμε τον τζιαί επήραμε τον στο παλιό κολέγιο τουρισμού. Επίαμε τζιαί αγόρασα μια κάρτα και ένα τηλέφωνο που τα Λατσιά τζιαί έστειλα μήνυμα του Μπένη να πάει να τον πιάει».

«Τούτα εν τα βασικά και έπρεπε να σας τα πω γιατί εν να πελλάνω. Ότι θέλετε εν να σας πώ ακριβώς πως εγίναν για να φύουν οι τύψεις που πάνω μου. Αν θέλετε να σας πάρω να σας δείξω που εμεινίσκαμε και που επιέναμε.»

Δεύτερη κατάθεση Ανδρέου… Ο «μεγάλος» και ο «μικρός» εκτελεστής

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στη συνέχεια ο 32χρονος Χαράλαμπος Αντρέου προκειμένου όπως ανέφερε στους ανακριτές να τους «ξεκαθαρίσει κάποια πράματα» τα οποία μεταξύ άλλων ήταν ότι η σύντροφος του που συνελήφθη και έχει παραπεμφθεί και αυτή σε δίκη, «εμπλέχτηκε χωρίς να το θέλει». 

«Εθυμίθηκα και άλλες λεπτομέρειες που εν καλά να σας τις πω να τις γράψετε. Τούτους τους δυο αλλοδαπούς που εκάμαμε το φονικό εφώναζα τους ο μεγάλος τζιαί ο μικρός γιατί εν τα ήξερα τα ονόματα τους. Τζιαμέ στο φονικό επέθανε ο μικρός. ¨Εκτός που τις δυο φορές που επία μαζί τους τζιαί είδαμε το εστιατόριο, επίε τζιαί ο Μπένης μια φορά τζιαί είδε το νύχτα τζιαί ο Μπένης εκράταν ένα μαύρο αυτοκίνητο. Τούτον ούλλο τον τζαιρό ελάλεν μου τζιαί εμένα ότι θα με κανονίσει να μου δώσει κάτι τις. Εγώ ελάλουν του ότι δεν ήθελα αλλά έτασσε μου. Εγώ είπα του εν θέλω τίποτε τζιαί να με αφήσει ήσυχο αλλά τελικά ο Μπένης είπε μου θα μου δώσει λεφτά αλλά εν μου είπε πόσα».

«Το αυτοκίνητο του φόνου άφηκα το τζιαμέ που έκρουσε αφού είπε μου που πριν το τόπο ο Μπένης, την ώρα που ήμασταν με τον ιδιοκτήτη του … που έμαθα τωρά που με συλλάβετε ότι εν ο Πέντεφκας. Ποιός το έκρουσε εν ηξέρω αλλά άκουσα τον Πένταφκα να λαλεί του Μπένη ότι ήταν να το κρούσουν οι δικοί του μετά.»

«Το άλλο που θυμήθηκα που με ρώτησε για τα κλειδιά του διαμερίσματος της Σώτιας, είναι ότι μετά που πείρα τον αλλοδαπό πίσω Λευκωσία, άφησα της και ένα χαρτί που έγραφε ότι στο 101 διαμέρισμα πείρα τον ένα αλλοδαπό πίσω».

Επίσης ο 32χρονος έδωσε άλλη μια κατάθεση στους ανακριτές όπου αναφέρετε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και κινήσεις ως προς το χρονικό των σχεδιαζόμενων δολοφονιών ενώ έδωσε λεπτομέρειες και για τις συναντήσεις με τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Πένταφκα, αυτός που υπέδειξε τη διαδρομή. Επιπρόσθετα ο Αντρέου μίλησε για τη φυγάδευση του Αλβανού καταζητούμενου στη Λεμεσό, τα διαμερίσματα καθώς και τις οδηγίες που δέχθηκε από τον Μπένη για δολοφονία του εκτελεστή υπό τον φόβο να μην εντοπιστεί και να «ανοίξει» το στόμα του. Ανακρινόμενος ο νεαρός αναφέρθηκε και για το ποίοι πιστεύει ότι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του μακελειού.

Πηγή: reporter.com.cy



Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς







«Δεν έχω τίποτα να φορέσω» με γεμάτη γκαρνταρόμπα - Αυτή είναι η λύση

Φιλίππα Καρσερά: Το festive look της με sequin top που έκλεψε τις εντυπώσεις (φωτο) Διάβασε περισσότερα

Αννίτα Δημητρίου: Τόλμησε να φορέσει το πιο αναπάντεχο χρώμα του χειμώνα Διάβασε περισσότερα

Χρώμα στα μαλλιά: Οι 10 τάσεις που προτείνουν οι celebrity hairstylists για τον φετινό χειμώνα Διάβασε περισσότερα




3256