Συνάντηση Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου με Υπουργό Εξωτερικών

14.07.2021Το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης προέβηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση γύρω από τις ενέργειες και τις επαφές της Κυβέρνησης σε σχέση με το θέμα της Αμμοχώστου, τις επαφές και επικοινωνίες με ηγέτες χωρών που διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία αλλά και τις παραστάσεις προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ενημέρωσε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο σε σχέση με τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες που υπάρχουν  ενόψει της παράνομης επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα αλλά και για την ετοιμασία εισηγήσεων ή και συστάσεων της Κυβέρνησης αναλόγως των εξελίξεων και οι οποίες θα τεθούν στο Εθνικό Συμβούλιο σήμερα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τη σειρά τους, μετέφεραν την αγωνία των Αμμοχωστιανών και την αναγκαιότητα για ανάληψη πρωτοβουλιών σε κάθε επίπεδο, μέσα από τις οποίες να διαφαίνεται ο πόθος και το πάθος μας για επιστροφή στην Αμμόχωστο, άρση της κατοχής και Λύση του Κυπριακού Προβλήματος.  Επισημάνθηκε η κρισιμότητα των στιγμών και ότι χρειάζεται να ανακτηθεί ξανά η ελπίδα για επιστροφή αλλά και ότι αναμένεται από την Κυβέρνηση να ενημερώσει και να επεξηγήσει στο λαό τα δεδομένα και τις όποιες πιθανές εξελίξεις πηγάζουν από τις επιλογές του κάθε πρόσφυγα, οι οποίες είναι ατομικό του δικαίωμα και απόλυτα σεβαστές.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανταποκρινόμενος στις ανησυχίες και τις εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, έθεσε εαυτό στη διάθεση των μελών της Κίνησης για μια εκτενέστερη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, η οποία προγραμματίζεται περί τα τέλη του μήνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Κίνησης κ. Αυξεντίου επέδωσε στον Υπουργό τη λογοδοσία του απερχόμενου Προέδρου κ. Αδαμίδη, η οποία έτυχε της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης τα Κίνησης στις 26 Ιουνίου 2021.

Λογοδοσία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου στη Ετήσια Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου 2021

 

Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς3 Κύπριες fashion girls σου δείχνουν τι να φορέσεις στα χιόνια το Σαββατοκύριακο

Ελένη Μενεγάκη-Ιωάννα Λίλη: Βγήκαν με το ίδιο φόρεμα- Ποια το φόρεσε καλύτερα; Διάβασε περισσότερα

Βρεθήκαμε στο red carpet των Super Music Awards! Oι εμφανίσεις που ξεχώρισαν [εικόνες] Διάβασε περισσότερα

Aννίτα Δημητρίου: Η στυλιστική επιλογή που έκανε για το καλωσόρισμα του Πάπα Φραγκίσκου (βίντεο) Διάβασε περισσότερα


705