20 χρόνια Cartridge World Κύπρου

01.06.2021Η Cartridge World Κύπρου γιορτάζει την 20η επέτειό της το 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς επιτυχημένης παρουσίας στην Κύπρο, η Cartridge World απέκτησε εξέχουσα θέση στη βιομηχανία τυπογραφικών, ηλεκτρονικών και γενικών ειδών γραφείου στην Κύπρο. Με τη μοναδική νοοτροπία ανακύκλωσης ως βασική αξία στην επιχείρησή τους, η Cartridge World καθιέρωσε την ανακύκλωση γραφίτη και κασετών στην Κύπρο.

Είκοσι χρόνια μετά, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε συνέντευξη από τον κ. Duncan Glover, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cartridge World Cyprus.

1. Ποιά είναι η Cartridge World Cyprus;

Η Cartridge World είναι μια παγκόσμια αλυσίδα που προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις εκτύπωσης για οικιακή και επιχειρηματική χρήση με δικά μας αναλώσιμα (μελάνια και τόνερ). Ιδρύθηκε στην Αυστραλία, όπου από την αρχή, η επιθυμία ήταν η επαναχρησιμοποίηση μελανοδοχείων και έτσι ξεκίνησε η ιδέα της επαναγέμισης. Η επαναγέμιση μελανοδοχείων έχει εξελιχθεί εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα σε μια βιομηχανία που προσφέρει υψηλής ποιότητας ανακατασκευασμένα μελανοδοχεία και δίνει μια δεύτερη ζωή στα πλαστικά μίας χρήσης.

2. Γιατί ανακύκλωση και γιατί στην Κύπρο;

Η ιδέα της προσφοράς WIN-WIN για τον Πελάτη και το Περιβάλλον πάντα με ενδιέφερε πολύ ως επιχειρηματικό μοντέλο. Ο πελάτης εξοικονομεί 30-70% σε αναλώσιμα (μελανοδοχεία εκτύπωσης) και όταν αυτά αδειάσουν τα επιστρέφει για επαναχρησιμοποίηση, γεγονός που με τη σειρά του βοηθά το περιβάλλον. Γιατί η Κύπρος. Καλά! Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει σε αυτό το υπέροχο νησί με όλα όσα έχει να προσφέρει; Εγώ το έκανα, έτσι η οικογένειά μου μεταφέρθηκε εδώ και δημιουργήσαμε τη Cartridge World από το μηδέν.

3. Ποιο είναι το βασικό όφελος που θα λάβει ένας πελάτης από τη Cartridge World Cyprus;

Αυτό εξαρτάται από το τι θα αναζητήσει ο κάθε πελάτη. Μερικοί αναζητούν ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση και σίγουρα το προσφέρουμε αυτό. ‘Αλλοι έχουν οικολογική συνείδηση και παραμένουν πιστοί πελάτες μέχρι σήμερα, για παράδειγμα η μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία Remedica. Η επιθυμία τους για «φιλική προς το περιβάλλον εκτύπωση» τους οδήγησε να χρησιμοποιούν τα αναλώσιμα μας τα τελευταία 17 χρόνια και ως αποτέλεσμα αντιστάθμισαν 25 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CΟ2) και εξοικονόμησαν 13,4 τόνους από το να καταλήξουν στο έδαφος της Κύπρου.

4. Τι επιτύχατε τα τελευταία 20 χρόνια;

Αυτή τη στιγμή απασχολούμε 20 άτομα έμπειρο προσωπικό, όπου αρκετοί είναι μαζί μας σχεδόν από την αρχή. Λειτουργούμε 6 καταστήματα όπως επίσης και ηλεκτρονικό κατάστημα με άμεση παράδοση σε επιχειρήσεις σε όλο το νησί. Με συνδυασμένες προσπάθειές καταφέραμε να σώσουμε πάνω από μισό εκατομμύριο μελανοδοχεία ώστε να μην καταλήξουν στο έδαφος της Κύπρου. Πρόσφατα ξεκινήσαμε συνεργασία με την Trustpilot συγκεντρώνοντας κριτικές από τους πελάτες μας και είμαστε περήφανοι που διατηρούμε εξαιρετική βαθμολογία 4,9 / 5 από περισσότερες από 1000 κριτικές. 5. Ποιο είναι το αποτύπωμα σας;

Έχουμε το περιβάλλον στην καρδιά της επιχείρησής μας και για 20 χρόνια έχουμε κάνει τις ακόλουθες ενέργειες.

  • Σε μια προσπάθεια μείωσης του πλαστικού μίας χρήσης προωθήσαμε την επιστροφή κάθε μελανοδοχείου που διαθέτουμε στην αγορά. Ως εξουσιοδοτημένοι συλλέκτες είμαστε υπεύθυνοι για τη μελλοντική επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής τους με μηδενικά απόβλητα.
  • Δίνουμε μόνο χάρτινες σακούλες, ποτέ πλαστικές!
  • Με τεχνικούς σε κάθε κατάστημα, προωθούμε την επισκευή εκτυπωτών / ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξεκινώντας με δωρεάν διάγνωση, με γνώμονα ότι δεν υπάρχει χρέωση αν δεν υπάρχει επιδιόρθωση και με εγγύηση για τις εργασίες επισκευής μας.
  • Προωθούμε το Open Box και τoυς ανακαινισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ενισχύουν μια κυκλική οικονομία.
  • Προσπαθούμε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί και προσβλέπουμε σε οχήματα παράδοσης πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

6. Πόσο φιλικά προς το περιβάλλον είναι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας;

Τα αναλώσιμα (μελάνια και τόνερ) δικής μας επωνυμίας ξαναγεμίζονται ως επί το πλείστον - ανακατασκευάζονται έτσι είναι φιλικά προς το περιβάλλον και μόλις επιστραφούν σε εμάς ξαναχρησιμοποιούνται ξανά. Επιπλέον, προωθούμε το πρώτο στον κόσμο Bio-Toner από την Pelikan, μια συναρπαστική εξέλιξη όπου το πλαστικό και το μελάνι αποτελούνται περίπου από 50% βιολογικό υλικό. Ως εκ τούτου, υιοθετήσαμε το σύνθημα: Εξοικονόμησε χρήματα - Εκτύπωσε Οικολογικά!

Το όφελος που έχουν οι πελάτες μας, καθώς και το περιβάλλον, μας οδηγεί στο να προσφέρουμε υπηρεσίες, λύσεις και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

7. Υπάρχουν περιβαλλοντικοί οργανισμοί με τους οποίους έχετε συνεργαστεί;

Έχουμε άδεια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να συλλέγουμε και να διαχειριζόμαστε τα απορριμμάτa μας. Πρόκειται να κυκλοφορήσουμε κάδους συλλογής για δοχεία μελανιού και υπηρεσία TAP freepost για την επιστροφή μελανιών μέσω του ταχυδρομικού συστήματος σε συνεργασία με το «Lets Make Cyprus Green» μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προωθεί την επαναγέμιση και την επαναχρησιμοποίηση.

8. Ποια σχόλια έχετε λάβει μέχρι στιγμής από άτομα εκτός της εταιρείας σχετικά με την περιβαλλοντική σας απόδοσή;

Κάθε χρόνο δίνουμε ένα πιστοποιητικό Green Office Award σε κάθε επιχείρηση που αγοράζει αναλώσιμα (τόνερ) και μας επιστρέφει τα άδεια, σημειώνοντας τη συνεισφορά του στο CΟ2 και στa απόβλητα, οπότε αυτό είναι αμοιβαίο και λαμβάνεται καλά υπόψη.

Είμαι απογοητευμένος με τους αργούς ρυθμούς σε λύσεις και δράσεις που θα μπορούσαν να έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή. Στην πολιτική και τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον εξακολουθεί να αποτελεί δευτερεύον ζήτημα και δεν έχει ακόμη την προτεραιότητα που πρέπει. Φοβάμαι ότι μερικές καλές εταιρείες και άτομα δεν θα έχουν την απαιτούμενη προσέγγιση για την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ρύπανσης. Απαιτείται μια σημαντική αλλαγή από τις μεγάλες βιομηχανίες και αυτό είναι απίθανο να συμβεί αρκετά γρήγορα χωρίς αλλαγές στη νομοθεσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο καθένας πρέπει να βάλει τον πλανήτη ως προτεραιότητα, πάνω από τα βραχυπρόθεσμα κέρδη και τον υφιστάμενο τρόπο ζωής. Τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι κρίσιμα!

9. Πώς καινοτομείτε και προσφέρετε πιο οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες;

Νομίζω ότι κάλυψα αυτή την ερώτηση πιο πάνω.Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς3 Κύπριες fashion girls σου δείχνουν τι να φορέσεις στα χιόνια το Σαββατοκύριακο

Ελένη Μενεγάκη-Ιωάννα Λίλη: Βγήκαν με το ίδιο φόρεμα- Ποια το φόρεσε καλύτερα; Διάβασε περισσότερα

Βρεθήκαμε στο red carpet των Super Music Awards! Oι εμφανίσεις που ξεχώρισαν [εικόνες] Διάβασε περισσότερα

Aννίτα Δημητρίου: Η στυλιστική επιλογή που έκανε για το καλωσόρισμα του Πάπα Φραγκίσκου (βίντεο) Διάβασε περισσότερα


304