Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου σας καλούν να σημειώσετε x στην ορθή πρόταση

02.07.2019Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου σας καλούν να σημειώσετε x στην ορθή πρόταση:

(α) Η χρήση κινητού κάνει την οδήγηση επικίνδυνη.□
(β) Η χρήση κινητού κάνει την οδήγηση ασφαλή.□

Είναι αποδεκτό ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση δεν μπορεί να την κάνει πιο ασφαλή – αντίθετα, η χρήση κινητού την ώρα της οδήγησης έχει πολλές φορές καταστροφικά αποτελέσματα.  Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης προκαλεί απόσπαση της προσοχής και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ατυχήματος.  Διεθνή στοιχεία, μάλιστα, καταδεικνύουν ότι τη χρήση κινητού είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόκλησης οδικών δυστυχημάτων - ειδικά η χρήση κινητού για αποστολή μηνυμάτων.

Και όμως – το Drive Safe, το καινοτόμο app των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου ήρθε για να ανατρέψει το συμβατικό τρόπο σκέψης σε σχέση με τη «χρήση κινητού κατά την οδήγηση». Αξιοποιώντας τους αισθητήρες και την υπηρεσία τοποθεσίας του κινητού, το Drive Safe είναι σε θέση να αναγνωρίσει την έναρξη και λήξη κάθε διαδρομής και να βαθμολογήσει την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού. Με το Drive Safe, ο οδηγός ενημερώνεται στο τέλος κάθε διαδρομής για την οδηγική του συμπεριφορά και λαμβάνει μια βαθμολογία (0 – 100). Η βαθμολογία για κάθε διαδρομή και η συνολική βαθμολογία του οδηγού υπολογίζεται βάσει του προηγμένου αλγορίθμου βαθμολόγησης του Drive Safe, ο οποίος λαμβάνει υπόψη την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση, το απότομο και επιθετικό φρενάρισμα, την απότομη και επιθετική επιτάχυνση καθώς και την οδήγηση κατά τις επικίνδυνες ώρες (00:00-05:00).

Με τον τρόπο αυτό, ο οδηγός είναι σε θέση, άμεσα, να αντιληφθεί τα αδύνατα σημεία στην οδηγική του συμπεριφορά και να τη βελτιώσει στην αμέσως επόμενη διαδρομή αφού το Drive Safe παρέχει στον οδηγό πλήρη και λεπτομερή πληροφόρηση αναφορικά με κάθε διαδρομή του, καταδεικνύοντας όλα τα σημεία στα οποία η οδήγηση του δεν ήταν η ιδανική. Πρόσθετα, ο οδηγός μπορεί να δει την οδηγική του συμπεριφορά διαχρονικά και πώς αυτή συγκρίνεται με την οδηγική συμπεριφορά άλλων οδηγών.

Κατεβάστε το Drive Safe δωρεάν στο Google Play ή στο App Store.Κάντε κλικ στην καθημερινότητα των σταρς4 fashion girls του νησιού μας φόρεσαν το hot item του καλοκαιριού! [εικόνες]

Προσάρμοσε το νέο trend στο δικό σου στιλ! Διάβασε περισσότερα

Έμιλυ Γιολίτη: Αυτό είναι το αγαπημένο fashion trend της νέας Υπουργού Δικαιοσύνης (pics) Διάβασε περισσότερα

Δούκισσα, Μπόμπα, Ηλιάνα, Καινούριου: Γιατί επιλέγουν όλες τo συγκεκριμένο χρώμα μαγιό Ποιά είναι τα μυστικά; Διάβασε περισσότερα

Δέσποινα και Μελίνα Βανδή: Το ολόιδιο καλοκαιρινό στιλ μαμάς και κόρης στον κήπο Διάβασε περισσότερα


302